Zaterdag 10 juli klusochtend, vanaf 9u30

Zaterdag 10 juli kunnen we samen weer het onkruid op de paden verwijderen en de gleuven vullen met zand. Het zou mooi zijn als een ander groepje de overbodig geworden zwarte dekzeilen ontdoet van de kluiten aarde.

Weer anderen kunnen zich verdienstelijk maken met het opruimen van de schuur.

We beginnen om 9u30 en stoppen om 12u30. Dan is er een open bestuursvergadering, waarbij alle leden van harte welkom zijn om mee te praten over het wel en wee van de tuin.

Klusochtend van 13 maart gaat niet door

De aangekondigde klusochtend op zaterdag 13 maart zal niet doorgaan. Het bestuur vindt het niet verstandig om tijdens de huidige golf van corona-besmettingen samen actief te zijn. 

Wellicht is dat wel mogelijk in april of mei; daar zal nog een nieuwsbrief aan gewijd worden.

Planning voor vier klusochtenden en Algemene Leden Vergadering

De Algemene Ledenvergadering zal dit jaar gehouden worden op donderdag 10 juni, op de tuin. Start om 19.30 uur.

Op zaterdag 13 maart is de eerste klusochtend; daarna gaan we op de zaterdagen van 22 mei, 10 juli en 2 oktober aan de slag, uiteraard onder voorbehoud van eventuele Corona-maatregelen.

De klusochtenden beginnen om 9.30 uur en duren tot 12.30 uur.

Nieuw dit jaar is dat het bestuur aansluitend op het klussen een bestuursvergadering heeft, waarbij belangstellende leden van harte welkom zijn. Zij kunnen dan ook hun eigen onderwerpen inbrengen.

Suggesties gevraagd voor investeringen in de tuin

De komende tijd kunnen tuinders voorstellen doen voor investeringen in de tuin. Op de klusochtend van 12 september is dat al aangekondigd, nu wil het bestuur hier daadwerkelijk mee aan de slag. 

Enkele tuinders kwamen met het idee om verlichting in de schuur aan te brengen, met voeding door een zonnepaneeltje. Anderen hadden het over meer gereedschap en aanschaf van compost en houtsnippers. Weer anderen onderzochten de mogeliojheid om de naaktslakkenplaag tegen te gaan door de inzet van aaltjes.

Op deze website kun je lezen hoe het werkt , de ingediende voorstellen bekijken, en ook zelf een idee lanceren.

Een feestelijke sfeer op de drukbezochte klusochtend van 12 september

Heerlijk weer, 22 enthousiaste tuinders,

volop werk, en tenslotte een prachtig resultaat!

Meer foto's in het fotoalbum .

Buitenkansje: houtsnippers
Een hoveniersbedrijf verwijderde oude takken uit de bomen in ons deel van het Sterrenburgpark en versnipperde ze. De tuinlieden waren graag bereid om het resultaat van hun klus op ons terrein te storten. Zo kwamen we geheel onverwacht aan een bergje van 3 m3 houtsnippers. Niet genoeg voor alle paden, maar daar zoeken we nog een oplossing voor.
Record opkomst op Algemene Leden Vergadering 9 september 2020

Maar liefst 27 tuinders kwamen op de ledenvergadering! Een record!

Na een inspirerend verhaal van Guido Wieringa over verbetering en voeding van de grond, werkten we in rap tempo de agenda af.

Na goedkeuring van de verslagen is Henny Groenewoudt met een hartelijk dank voor haar 7-jarige penningmeesterschap uitgeluid als bestuurslid; Asha T. Pagu is als nieuw lid benoemd in het bestuur en Ank van Bokhoven is nu ook officieel bestuurslid.

Tot slot is aan de tuinders gevraagd om suggesties voor investeringen in ons moestuincomplex; op deze website zullen we daarvoor een rubriek met bijpasssend formulier opnemen.

 

Wat een plezier samen op de klusochtend, ondanks de regen

Vaak wat gedruppel, en soms een echte regenbui. Maar wat een plezier om met zo'n grote groep enthousiastelingen samen aan de slag te gaan.

Het resultaat is er dan ook naar: de paden bijna helemaal vrij van gras en onkruid, net als de terrassen.

Bovendien is de enorme wildgroei van wilde bramen bij de ingang fors aangepakt. 

Uiteraard af en toe een gezellig onderonsje bij de koffie: ook dat hoort bij onze klusochtenden. 

Voor wie er niet bij was: maken jullie het karwei af met de nieuwe schrapers in de schuur?

Meer foto's kun je vinden in ons fotoalbum .

Klusochtend zaterdag 4 juli, 9u30 - 12u30

Na lange tijd nu weer een gezamenlijke klusochtend op de tuin. Dat is wel nodig ook, gezien al het onkruid op de paden. Bovendien een mooie gelegenheid om kennis te maken met onze nieuwe leden.

We beginnen om 9u30 en gaan met koffiepauzes door tot 12u30. Uiteraard houden we de nodige afstand van minstens 1,5 meter van elkaar bij het werk.

Vanwege het coronavirus organiseren we dit keer geen gezamenlijke lunch na afloop. Wel jammer natuurlijk, maar bij zo'n lunch is het moeilijk om steeds op afstand te blijven. 

Dit seizoen hebben we al 8 nieuwe leden ingeschreven; zij zijn alle acht al voortvarend aan de slag gegaan, en dat zie je meteen op ons complex. Natuurlijk zijn ook heel veel andere tuinders al druk bezig geweest. Ten slotte vieren ook vijf pasgeboren meerkoetjes in de sloot naast de tuin het voorjaar.

 

 

 

 

RTV Dordrecht op de tuin

Donderdag 7 mei kwam RTV Dordrecht op de tuin om te kijken hoe het nu gaat in deze bijzondere tijd, waarin mensen een leuke en inspirerende bezigheid zoeken.

Dezelfde avond stond hun nieuwsflits op de lokale zender; deze uitzending zal nog enkele keren herhaald worden.

Tegelijkertijd is het item op het YouTube-kanaal van onze lokale zender te zien:

https://www.youtube.com/watch?v=nwj9rqcQ3yo

Het nieuwsitem is ook terug te vinden op de website van RTV-Dordrecht

 

Basis template Stephan Fischer